Steenfruit

Ontdek welke verrassend lekkere recepten je met steenfruit allemaal kunt maken!

Pannekoek met kersen
Pannenkoeken met kersen

Pannenkoeken met kersen

Ingrediënten:
Voor het pannenkoekenbeslag
250 gr. Bloem
2 Eieren
500 ml Melk

Kersen
Poedersuiker

Bereidingswijze:
Maak het beslag en bak de pannenkoeken. Ontpit de kersen indien gewenst. Beleg en garneer de pannenkoeken met de kersen en de poedersuiker.

Yoghurt met kersen
Griekse yoghurt met kersen

Griekse yoghurt met kersen

Ingrediënten:
Griekse yoghurt
500 gr. Kersen
150 gr. Suiker
1 Limoen
1 Zakje vanille suiker

 

Bereidingswijze:
Ontpit de kersen. Kook 250 gram van de ontpitte kersen samen met de suiker en het limoensap. Pureer het kersen mengsel. Roer de vanillesuiker door de kwark. Roer de helft van de overgebleven kersen door de kwark. Roer de andere helft door de saus. Verdeel de kwark over 4 glazen of kommetjes. Schep de saus over de kwark.

Kersen smoothie
Verrassende kersen smoothie

Verrassende kersen smoothie

Ingrediënten:
Kersen
Banaan
Yoghurt
Aardbeien

Bereidingswijze:
Ontpit de kersen. Meng de kersen met de overige ingrediënten in de blender. Lekker en gezond!

Eend met kersensaus
Eendenborstfilet met kersensaus

Eendenborstfilet met kersensaus

Ingrediënten:
4 Eendenborstfilets
500 gr. Kersen
1 Sjalotje
150 ml Port
4 dl Gevogeltefond
3 Takjes tijm
Koriander
Maïzena

 

Bereidingswijze:
Snij het vel van de eend in zodat er een ruitpatroon ontstaat. Bak de eendenborst 5 minuten op het vel. Bak daarna 1 minuut op de andere kant. Haal de eend uit de pan en bak nog 5 minuten in een voorverwarmde oven op 190 graden. Pak de eend in met aluminiumfolie en laat nog 5 minuten nagaren.

Snipper de sjalot en bak deze in het bakvet van de eend. Blus met de port. Laat de port drie minuten inkoken. Doe de tijm en het fond erbij. Laat nogmaals 5 minuten zachtjes doorkoken. Ontpit de kersen. Pureer de helft van de kersen. Roer alle kersen door de saus. Haal de takjes tijm eruit. Serveer de saus over de eendenborstfilets.

Kersen tiramisu
Kersen tiramisu

Kersen tiramisu

Ingrediënten:
250 ml Mascarpone
250 ml Slagroom
50 gr. Suiker
Langevingers
Kersen

Bereidingswijze:
Klop de slagroom met de suiker stijf. Meng de slagroom met de mascarpone. Snijd de kersen in twee en haal de pitten eruit. Maak de tiramisu. Begin met een laagje kersen. Schep daarover het mascarpone mengsel. Daarop een laagje lange vingers (in stukjes). Daarop weer een schep van het mascarpone mengsel. Maak af met een laagje kersen.

Blini's met warme kersen
Blini’s met warme kersen

Blini’s met warme kersen

Ingrediënten:
200 gr. Bloem of boekweitmeel
250 ml Melk
1 Zakje gist ( 7 gr.)
2 Eieren
500 gr. Kersen
150 ml Water
150 gr. Suiker
10 gr. Maizena

 

Bereidingswijze:
Verwarm de melk tot hij lauw is. Klop de gist er door. Doe de meel in een kom. Schenk de melk bij het meel. Klop de eierdooiers door het beslag. Laat het beslag 30 minuten rijzen. Klop de eiwitten stijf. Spatel het schuim door het beslag. Bak de blini’s op middelhoog vuur aan beide kanten 2 minuten.

Ontpit de kersen. Kook de ontpitte kersen samen met de suiker en het limoensap. Meng in een kommetje het water met de maïzena. Roer de maïzena door de kersensaus. Serveer de blini’s met de kersensaus.

 

chocolade muffin met kersen
Chocolade muffin met kersen

Chocolade muffin met kersen

Ingrediënten:
300 gr. Bloem
100 gr. Bruine basterdsuiker
150 gr. Kristalsuiker
80 gr. Cacaopoeder
1/4 tl Zout
1 tl Kaneel
1 tl Bakpoeder
2 Eieren
100 gr. ongezouten roomboter
250 ml melk
150 gr. Kersen
150 gram pure chocolade, in stukjes

Bereidingswijze:
Meng in een kom bloem, cacaopoeder, zout en bakpoeder. Meng in een andere kom de suiker, boter, melk en eieren. Meng het droge mengsel door het andere mengsel. Halveer de kersen en verwijder de pitten. Meng de kersen en 3/4 van de stukjes chocolade door het beslag. Vul de muffinvormpjes. Garneer met de overgebleven stukjes chocolade. Bak de muffins in een voorverwarmde oven op 200 graden. Bak ongeveer 20 minuten.

Abrikozenjam
Abrikozenjam

Abrikozenjam

Ingrediënten:
abrikozen
water
suiker

Bereidingswijze:
De abrikozen schoonmaken, ontpitten en in stukjes snijden.
De abrikozen vervolgens opzetten met een bodempje water en laten sudderen tot het zacht is. Per kilo vruchtenmoes 500 gram suiker toevoegen. Zorg ervoor dat de suiker goed is opgelost voordat je de jam in gesteriliseerde potjes schept. De potjes moeten tot aan de rand gevuld worden met de warme jam zodat er na het sluiten geen zuurstof bij kan komen. Sluit ze goed af met de gesteriliseerde dekseltjes. De jam is minstens 1 jaar houdbaar.