Grapefruit

Grapefruits zijn heerlijke smaakmakers, toch worden ze nog wel eens vergeten. Heb je nog nooit een recept met grapefruit geprobeerd? Laat je dan overtuigen door een van deze toppers!

Garnalencocktail met grapefruit
Garnalencocktail met grapefruit

Garnalencocktail met grapefruit

Ingrediënten:
2 Avocado’s
2 Grapefruits
150 gr. Garnalen
3 el Mayonaise
1 el Tomatenpuree
Mespunt cayennepeper

Bereidingswijze:
Begin met het snijden van de grapefruit, vang hierbij zoveel mogelijk van het sap op. Maak de cocktailsaus door het sap te mengen met de mayonaise, de tomatenpuree en de cayennepeper. Snij als laatste de avocado omdat deze vaak snel verkleuren. Maak tot slot het bord op. Enjoy!

 

 

Grapefruit ijsjes
Grapefruit ijsjes

Grapefruit ijsjes

Ingrediënten:
Grapefruits

Bereidingswijze:
Schil 1 grapefruit en snij deze in stukjes of plakjes. Pers de overige grapefruits. Doe 2 of 3 stukjes grapefruit in een ijslollyvormpje. Vul de ijslolly af met het grapefruitsap. Sluit de ijslolly’s en zet ze in de vriezer. Haal ze er uit als ze volledig bevroren zijn.

Grapefruitsap
Vers grapefruitsap

Vers grapefruitsap

Ingrediënten:
Grapefruits

Bereidingswijze:
Grapefruits zijn net als sinaasappels heel geschikt om te persen.

recept 2
Mini grapefruit trifle

Mini grapefruit trifle

Ingrediënten:
250 ml slagroom
250 ml mascarpone
50 gr. poedersuiker
Chocolade cake
Grapefruits
Munt

Bereidingswijze:
Klop de slagroom met de suiker stijf. Meng de slagroom met de mascarpone. Snij de cake in plakjes en vervolgens in blokjes. Snij de grapefruit in schone partjes. Maak de trifle. Begin met een laagje cake. Schep hierop een flinke schep van het slagroommengsel. Leg hier een paar stukjes grapefruit op. Herhaal dit. Garneer met een takje munt.

citrus salade
Citrussalade met avocado

Citrussalade met avocado

Ingrediënten:
Avocado
Grapefruit
Sinaasappel
Munt

Bereidingswijze:
Snij de sinaasappel en grapefruit in partjes of plakjes. Snij vervolgens de avocado en stukjes. Garneer met de munt. Let op! Maak eerst het citrus klaar en pas daarna de avocado zodat de avocado mooi van kleur blijft.