Abrikozen

Abrikozen kunnen zo worden gegeten maar ze zijn pas echt om te smullen wanneer ze zijn verwerkt in een gerecht. Abrikozen zijn heerlijk in warme gerechten gecombineerd met vlees of gevogelte. Maar ook heel geschikt om te verwerken in nagerechten, taarten of amuse. Helaas worden er in veel recepten vaak gebruik gemaakt van gedroogde abrikozen, maar er gaat toch niets boven een gerecht bereid met verse abrikozen! Lekkere smaakcombinaties met abrikoos zijn: mascarpone, taart, cake, kip, rundvlees, komijn (of djinten), rauwe ham, noten, roomkaas.

Abrikozenjam
Abrikozenjam

Abrikozenjam

Ingrediënten:
abrikozen
water
suiker

Bereidingswijze:
De abrikozen schoonmaken, ontpitten en in stukjes snijden.
De abrikozen vervolgens opzetten met een bodempje water en laten sudderen tot het zacht is. Per kilo vruchtenmoes 500 gram suiker toevoegen. Zorg ervoor dat de suiker goed is opgelost voordat je de jam in gesteriliseerde potjes schept. De potjes moeten tot aan de rand gevuld worden met de warme jam zodat er na het sluiten geen zuurstof bij kan komen. Sluit ze goed af met de gesteriliseerde dekseltjes. De jam is minstens 1 jaar houdbaar.