Minneola

Hmmmm..Minneola!

De minneola is een kruising tussen een mandarijn en een grapefruit. Minneola’s hebben een heerlijke frisse smaak, zijn sappig en gemakkelijk te pellen. Dankzij de uitstulping aan de bovenkant van de vrucht is de minneola gemakkelijk te onderscheiden. Minneola’s hebben weinig tot geen pitten.

Waar komen onze minneola’s vandaan?

Peru
Voor de lekkerste minneola’s in de periode van juli t/m september moet je in Peru zijn! Hier hebben wij in het gebied Pisco-Peru, 240 kilometer ten zuiden van Lima, een wel heel bijzondere teler geselecteerd. Met 20 jaar ervaring focust deze minneola specialist zich op de beste kwaliteit en de lekkerste smaak voor haar klanten. Daarnaast heeft onze teler daar het Green Farm Certificaat. Dit houdt in dat het bedrijf het gebruik van chemische pesticiden vermijdt en bovendien werkt met biologische bestrijdingsmiddelen op het productievelden. Ze loopt hierin voorop in de ontwikkelingen.


Turkije
Sinds 2014 levert Fruit & Joy ook minneola’s uit Turkije. De telers van minneola’s in Turkije hebben de afgelopen jaren een flinke inhaalslag gemaakt op het gebied van smaak en kwaliteit van deze heerlijke vrucht. Onze teler hier focust zich vooral op smaak en levert sappige, frisse minneola’s die gemakkelijk te pellen zijn. Dankzij deze nieuwe samenwerking kunnen wij u nu ook minneola’s aanbieden in december, januari en februari.


Soorten en rassen

De minneola is ontstaan door een kruising tussen een mandarijn en een grapefruit. In tegenstelling tot andere citrusvruchten zijn er geen verschillende soorten minneola’s.


De minneola zelf wordt wel vaak gezien als een madarijnen soort maar dat is het niet.

Bewaaradvies

Minneola’s kun je zowel in de koelkast als op de fruitschaal bewaren. De smaak komt het best tot zijn recht bij kamertemperatuur.

weetjes-en-feiten

Heelijk en vol vitamine c!

Net als andere citrusvruchten barsten minneola’s van de vitaminen C! Vitaminen c is nodig voor de vorming van bindweefsel, de opname van ijzer en het in stand houden van de weerstand. Daarnaast is vitamine c een bekende antioxidant.

Wist je dat?…

Minneola sap ook heel erg lekker is? Dankzij het hoge sapgehalte van minneola’s zijn minneola’s ook ideaal om te persen! Iets wat veel mensen niet weten maar ook zeker het proeven waard is.

voedingswaarden

Kcal: 52
Eiwitten: 0,81
Koolhydraten: 13,1 gr

Vezels: 1,8 gr
Kalium: 164 mg
Natrium: 2 mg


 

 

(Bron:…)