Kersen

Kersen zijn een echt seizoensproduct. Ze zijn vooral verkrijgbaar in juni en juli. De korte aanvoerperiode en de beperkte houdbaarheid maakt dat de uitdrukking ‘kersvers’ dus echt ergens vandaan komt!

Waar komen onze kersen vandaan?

Griekenland
De meeste kersen komen uit Griekenland. Griekenland is een echt kersen land. Vooral het gebied Pella staat bekend om zijn kersen.


Dit bergachtige gebied leent zich uitstekend voor de kersenteelt. Dit komt onder andere door het grote verschil tussen de dag- en nachttemperatuur.

Soorten en rassen

Fruit & Joy levert verschillende rassen kersen. Deze rassen worden geselecteerd op smaak en houdbaarheid. Daarnaast kiezen we voor mooie donkerrode kersen met een stevige bite.


Bewaaradvies

Kersen zijn erg gevoelig voor beschadiging en kunnen het best bewaard worden op een koele plek. In de koelkast blijven kersen 3 tot 4 dagen goed.

weetjes-en-feiten

Boordevol vitamines en mineralen!

Kersen zijn erg gezond en zitten boordevol vitamines en mineralen, zoals kalium en ijzer. Bovendien zijn ze vezelrijk, wat je darmstelsel ten goede komt. 100 gram kersen bevat maar liefst 43% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine A.

Wist je dat?…

De pit van een kers is een perfect projectiel voor spuugwedstrijden is? Het Guinness-wereldrecord staat maar liefst op 29 meter.

voedingswaarden

Kcal: 54
Suikers: 11,5 gr
Koolhydraten: 12 gr
Vitamine C: 5 mg

Kalium: 240 mg
Calcium: 10 mg
Fosfor: 30 mg
Magnesium: 10 mg


 

 

(Bron: voedingswaardentabel.nl)