Ondernemen met zorg voor mens en natuur

Gezond leven vinden wij belangrijk, maar dit gaat verder dan alleen gezond eten! We ondernemen met zorg voor mens en natuur. In de praktijk betekent dit bijvoorbeeld dat we onze telers door middel van een support programma helpen bij het behalen van social responsibility certificaten en ze helpen bij het verbeteren van teelt technieken. Daarnaast hechten we uiteraard de grootste waarde aan voedselveiligheid en vinden we het belangrijk om u als consument goed te informeren over onze producten en onze organisatie.

Schoolproject Peru

240 kilometer ten zuiden van Lima ligt het gebied Pisco-Peru. In dit gebied is een van onze belangrijkste leveranciers van Minneola’s uit Peru gevestigd. Samen met deze teler hebben wij de handen in een geslagen en een schoolproject opgezet voor kinderen uit de omgeving. 

 

Hier wordt de kinderen niet alleen rekenen en taal geleerd maar wordt er ook aandacht gegeven aan normen en waarden en zelfrespect. Daarnaast worden ouders gecoacht op psychologisch vlak om de, veelal noodzakelijke, overstap van de jungle of de hooglanden naar de kust aan te kunnen.

 

Daarnaast biedt het project vrouwen de mogelijkheid te leren weven. Het doel hiervan is om vrouwen naast hun werk een aangename tijdsbesteding te geven. Tevens wordt hierdoor een stukje cultuurhistorie in stand gehouden.